Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Het verhaal van Hans Mollema

2 oktober 2018

Mijn naam is Hans Mollema, ik ben 55 jaar, verpleegkundige van beroep en vanaf het beging vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance.

Langzaam heb ik de stichting uit zien groeien van de pioniers fase waarin we maar 1 ambulance hadden en alles nog moesten verkennen tot de professionele vrijwilligers organisatie die er nu is.

Ik heb inmiddels al vele wensen mogen doen en iedere wens is opnieuw weer bijzonder, soms is er veel emotie, soms wordt er ook enorm gelachen. Ik kreeg ooit eens een bedankje van een familie lid omdat we een dagje naar zee waren geweest, ze vond dat ik een groot hart had en dat ik een onuitwisbare voetspoor achter gelaten had in hun familie. Voor mij voelt dit niet zo, ik probeer in bescheidenheid iets te doen voor mensen door ze even uit het ziekenhuis of even uit het ziekte proces te halen en ze even een moment te geven waar ze nog naar verlangden, ach en voor mij is het alleen even wat tijd inleveren!

Ik geniet van de mooie ontmoetingen die ik met de wensambulance heb en ik bedank mensen ook altijd dat ze het vertrouwen in ons hadden dat we bij het bijzondere moment aanwezig mochten zijn.

Dit jaar mocht ik iemand met de wensambulance naar Frankrijk, de Alpe d”Huez, brengen tijdens het evenement Alpe d’HuZes. Een wens die mij nog lang zal bij blijven, een emotie, synergie die daar op die berg was om met elkaar iets tegen kanker te gaan ondernemen ! Maar ook een wensvrager die genoot van het moment, maar ook de foto’s zag die in de bochten hingen en tegen mij zei: daar hangt mijn foto ook volgend jaar Hans!

Ook mag ik mensen graag op de hoogte brengen van datgene wat de Wensambulance allemaal doet, dus als u een club of vereniging heeft, nodig ons eens uit om te komen vertellen wat we voor mensen kunnen betekenen. Dan gaat het vooral niet over ons zelf maar om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte komen van datgene wat de wenambulance allemaal voor mensen kan betekenen zodat er nog meer mensen gebruik gaan maken van een wensambulance.

Het doen van wensen werkt verslavend, als je er een paar gedaan hebt dan wil je meer, meer mensen dat fijne moment geven, waarin ze even kunnen vergeten hoe ziek ze zijn. Dus ik hoop dat ik dit mooie werk nog lang mag blijven doen, ik doe het met liefde!

Deel dit item

Terug naar overzicht