Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Het verhaal van Gerben Hinsenveld

15 juli 2018

Mijn naam is Gerben Hinsenveld, ik ben 49 jaar en ben nu bijna een jaar actief voor de Twentse Wens Ambulance als chauffeur. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het MST in Enschede als instrumentbeheerder/sterilisatie medewerker (reinigen, desinfecteren en steriliseren van operatie instrumenten). Ik ben via via in aanraking gekomen met de Twense Wens Ambulance. Nadat ik mij had aangemeld ben ik eerst uitgenodigd op een informatie avond waar het een en ander werd uitgelegd en wat de verwachtingen van een vrijwilliger zijn.

Voordat je aan de slag kunt als vrijwilliger moet je eerst een paar trainingen volgen waaronder het rijden met de ambulance en hoe je goed en verantwoordelijk om gaat met de brancard. Als chauffer ben je verantwoordelijk voor de auto bij aanvang van een wens en kijk je even na of deze is volgetankt, of de brancard goed werkt en draag je er zorg voor dat er voldoende linnengoed aanwezig is. Ook kijk je even of er geen gebreken zijn aan de auto.
Tijdens de wens draag je er vooral zorg voor dat de wensvrager zo comfortabel mogelijk vervoert wordt. Dat houdt in geen onnodige rembewegingen of schommelingen van de auto. Indien nodig pas je hiervoor je snelheid en rijstijl aan. Je werkt hierin ook nauw samen met de verpleegkundige die bij de wensvrager zit. Uiteraard mag je hierdoor niet het overige verkeer in gevaar brengen, wij hebben ons ook gewoon te houden aan de normale verkeersregels.

Een voorbeeld van een wens die ik heb mogen rijden was van een dame op leeftijd die door haar rugklachten moeilijk in een auto vervoert kon worden. Mevrouw was licht dementerent en zou graag nog een keer op bezoek willen bij familie in het westen van het land. Haar familie was door ziekte niet in staat om zelf naar haar toe te komen. Wij komen mevrouw ophalen en bij het zien van onze brancard was de mededeling van mevrouw “maar dat is niet nodig ik kan wel lopen” even met haar gepraat en uiteindelijk ging ze toch maar op de brancard ze moest hiervoor een klein stukje lopen en toen bleek dat mevrouw toch niet zo goed ter been was als ze zelf dacht. Tijdens de rit hoor je dat de familie het jaar daarvoor mevrouw zelf nog in de auto naar de familie heeft gebracht en mevrouw na de tijd lange tijd last van heer rug heeft gehad. Dan is het toch een mooie oplossing dat mevrouw op deze manier toch nog een keer naar de familie kon. Want ook voor dit soort wensen regelt de Twentse Wens Ambulance het vervoer. Het geeft een enorme voldoening als je hoort dat je er voor hebt kunnen zorgen dat de wensvrager een super mooie en geslaagde dag heeft gehad. Want dat is toch de hoofdzaak waarom wij als vrijwilligers dit werk doen.

Deel dit item

Terug naar overzicht