Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Verhalen

Het verhaal van Gert Gerberink

21 januari 2019.

Mijn naam is Gert Gerberink (52 jaar) en ik rijd nu een kleine 2 jaar als chauffeur voor de Twentse Wens Ambulance. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Menzis als tester van software.Ik ben in aanraking met de Twentse Wens Ambulance gekomen doordat mijn zoon al als chauffeur voor de Twentse Wens Ambulance actief was. Op dat moment was mijn vader al langere tijd ziek en aan het bed gekluisterd. We hebben toen een aanvraag bij de Twentse Wens Ambulance gedaan, zodat mijn vader ook bij een familiegebeurtenis aanwezig kon zijn. Gelukkig kon de wens gerealiseerd worden en werd het echt een geweldige dag. Deze dag staat nu voor altijd in mijn geheugen gegrift, omdat dit de allerlaatste dag is geweest dat mijn vader in de buitenlucht kon komen en dat hij zo ontzettend van deze dag heeft genoten. Hij is 3 maanden later overleden. Ik heb op deze manier met eigen ogen gezien en beleefd wat de impact van de Twentse Wens Ambulance is en mede hierdoor heb ik mij als vrijwilliger aangemeld.Inmiddels heb ik een aantal wensen mogen rijden en merk ik na iedere wens weer dat het voor zowel de wensaanvrager als voor de vrijwilligers een hele bijzondere dag is geweest. Ik wil nog wel graag een voorbeeld van een wens rit geven, waarbij hulp uit onverwachte hoek kwam.Een mevrouw wou nog heel graag naar het strand in Noordwijk. Aangekomen in Noordwijk gaf mevrouw aan dat ze naar het toilet moest. Omdat we op dat moment met de ambulance voor het welbekende Hotel Oranje stonden, heb ik bij dit hotel geïnformeerd of toiletbezoek mogelijk was. Nadat we met de brancard naar binnen waren gegaan en mevrouw (met de verpleegkundige) naar het toilet was, stond ik met de lege brancard voor het toilet te wachten. Op een gegeven moment kwam de manager van het hotel geschrokken naar mij toe met de vraag wat hier toch gebeurd was. Toen ik de situatie had uitgelegd, gaf de manager aan dat we niet eerder weg mochten gaan nadat we op kosten van het hotel koffie met gebak hadden gehad. Ook mocht mevrouw, geheel kosteloos, gebruik maken van de strandrolstoel (onze strandrolstoel was op dat moment door de brand verwoest). Dit was natuurlijk helemaal geweldig en gaf een extra tintje aan deze toch al mooie dag.Wat ik eigenlijk met dit verhaal wil zeggen: Wat is het toch mooi dat we elkaar op deze manier kunnen en mogen helpen!

Lees verder

Het verhaal van Hans Mollema

2 oktober 2018.

Mijn naam is Hans Mollema, ik ben 55 jaar, verpleegkundige van beroep en vanaf het beging vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance. Langzaam heb ik de stichting uit zien groeien van de pioniers fase waarin we maar 1 ambulance hadden en alles nog moesten verkennen tot de professionele vrijwilligers organisatie die er nu is. Ik heb inmiddels al vele wensen mogen doen en iedere wens is opnieuw weer bijzonder, soms is er veel emotie, soms wordt er ook enorm gelachen. Ik kreeg ooit eens een bedankje van een familie lid omdat we een dagje naar zee waren geweest, ze vond dat ik een groot hart had en dat ik een onuitwisbare voetspoor achter gelaten had in hun familie.

Lees verder

Het verhaal van Gerben Hinsenveld

15 juli 2018.

Mijn naam is Gerben Hinsenveld, ik ben 49 Jaar en ben nu bijna een jaar actief voor de Twentse Wens Ambulance als chauffeur. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het MST in Enschede als instrumentbeheerder/sterilisatie medewerker (reinigen, desinfecteren en steriliseren van operatie instrumenten). Ik ben via via in aanraking gekomen met de Twentse Wens Ambulance. Nadat ik mij had aangemeld ben ik eerst uitgenodigd op een informatie avond waar het een en ander werd uitgelegd en wat de verwachtingen van een vrijwilliger zijn.

Lees verder

Het verhaal van Ellen Broekhuizen

10 juli 2018.

Zo’n 10 jaar geleden was er een televisie uitzending van 'Het mooiste meisje van de klas', waarbij de hoofdpersoon op een soort divan lag tijdens de opname. Bij de aftiteling kwam in beeld dat deze uitzending tot stand kwam mede dankzij de Twentse Wens Ambulance die het vervoer van haar naar de studio mogelijk gemaakt had. Diezelfde avond heb ik informatie opgezocht en een paar dagen later maakte ik kennis met Cor Havelaar en een aantal vrijwilligers op de toenmalige locatie bij het Vliegveld Twente. Vanaf dat moment hoorde ik bij de TWA (fan)club.

Lees verder

Het verhaal van Marion Hulzebos

20 juni 2018.

Toen ik zo’n 10 jaar geleden in ons weekblad een stukje las over de Twentse Wensambulance was ik meteen verkocht. Dit leek me echt iets om als vrijwilligster te mogen doen.Na een mail gestuurd te hebben kreeg ik de nodige informatie om mij aan te melden. En was mijn deelname als vrijwilligster een feit. Ik vind het nog steeds een voorrecht om dit te mogen en kunnen doen.

Lees verder