Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Historie van de Twentse Wens Ambulance

De Stichting Twentse Wens Ambulance is een non-profit organisatie die ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. De stichting heeft als doel de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van onze vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en hun ziekte even vergeten.

Onze vrijwilligers

Op dit moment heeft de stichting zo’n 65 vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Van artsen en verpleegkundigen tot ambulancechauffeurs; onze vrijwilligers zijn allemaal afkomstig uit de medische wereld en hebben daardoor de nodige ervaring. Zij zijn goed geschoold en zetten zich naast hun baan in de zorg in voor onze stichting. Bij de Twentse Wens Ambulance houden we goed toezicht op kennis en ervaring en daarom verzorgen wij regelmatig trainingen om de vaardigheden van onze vrijwilligers op peil te houden.

Twentse Wens Ambulance geeft inzicht in haar jaarverslagen

De Stichting Twentsewens Ambulance heeft de ANBI-status vanaf 1 januari 2009. Conform de richtlijnen welke gesteld zijn aan de kwalificatie van Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI), stelt de stichting haar jaarstukken ter inzage beschikbaar.

Samenwerkende wensambulances

De Twentse Wens Ambulance maakt onderdeel uit van een samenwerkingsverband tussen andere wensambulances, verspreid over heel Nederland.

Bekijk samenwerkingen