Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Wens orchideeënhoeve Luttelgeest

28 maart 2019

Mijn moeder vertelde mij, nadat zij een aantal dagen in het hospice zat, over de Twentse Wensambulance. Hier had zij het één en ander over gehoord via een bewoner van het hospice. Het leek mijn moeder erg leuk om nog een dagje uit te gaan met het hele gezin. Mijn ouders hebben vier dochters, waarvan twee getrouwd en twee kinderen hebben en twee een vriend hebben. In totaal zijn wij met zijn veertienen ! Het is daarom ook een hele onderneming om wat te ondernemen.

Het eerste wat bedacht moest worden is wat mijn moeder graag dan wou doen. Het kwam er op neer dat ze graag nog eens naar de orchideeënhoeve in Luttelgeest wou. Mijn moeder vindt orchideeën prachtige bloemen en ze was hier nog nooit geweest. Het tweede was een datum plannen. Nu is mijn vader op 26-02 jarig en mijn moeder op 08-03. 9 maart was dan ook de perfecte dag voor een dagje uit en om de verjaardagen van mijn ouders te vieren. Vervolgens heb ik op donderdag een formulier ingevuld via de pagina van de Twentse wensambulance. Zaterdagavond daaropvolgend werd ik opgebeld dat ze vanuit de Twentse wensambulance hun uiterste best gingen doen om dit te realiseren. Zij hebben contact opgenomen met de orchideeënhoeve en er voor gezorgd dat de vrijwilligers en mijn ouders gratis toegang kregen, voor de rest was er een mooie prijs afgesproken.

Wij zagen met zijn allen erg uit naar 9 maart, maar vooral mijn moeder. Ze had er erg veel zin in ! Zaterdag 9 maart om 11 uur was het dan zover. De wensambulance stond op de afgesproken tijd voor het hospice en mijn moeder werd op de brancard zo in de ambulance geschoven. Het was nog wel een rit van anderhalf uur, maar ze heeft heerlijk kunnen slapen achterin de ambulance.

We hebben een erg leuke tijd gehad met zijn allen in de orchideeënhoeve. Wat is het daar mooi! Prachtige bloemen en vel om naar te kijken. Ze hadden er ook heel veel vissen in alle soorten en maten. Leuke ‘wilde’
paden voor de kinderen om tussendoor te kruipen. Het leek bijna alsof je in de jungle liep ! Ook voor mijn moeder, die in de rolstoel zat, was het goed te doen. De paden zijn ruim genoeg voor een rolstoel om langs te kunnen.

Het leukste was het gedeelte waar er vogels rond vlogen. Je kon voor dat je daar naar binnen ging een bakje met voer halen. Al toen we bij de deur stonden om naar binnen te gaan vlogen de vogels al naar de deur. We hebben erg gelachen, ze gingen op je arm zitten maar zelfs ook bij mijn moeder op het hoofd haha!

Ook hebben we lekker met zijn allen geluncht in de orchideeënhoeve en een kop koffie gedronken. Dat smaakte zeer goed! Na het eten heeft Hayke ( de chauffeur van de wensambulance ) een foto van het hele gezin gemaakt.

Een foto die ons zeer dierbaar is en altijd zal blijven. Hierna hebben wij nog de mooiste vlinders kunnen bewonderen in de vlindertuin. Erg indrukwekkend allemaal. Door al die indrukken is het ook wel erg vermoeiend geweest voor mijn moeder. Na de vlindertuin was het dan ook wel weer mooi geweest en gingen we weer in de ambulance richting Enschede.

Het was een hele mooie dag, een ervaring en herinnering die wij voor altijd bij ons zullen dragen. De wensambulance heeft dat mogelijk gemaakt en daar zijn wij allemaal, maar zeker ook mijn moeder erg dankbaar voor. In het bijzonder wil ik Hayke en Jenny ( de verpleegkundige van uit de stichting ) bedanken, jullie hebben deze dag onvergetelijk gemaakt.

Deel dit item

Terug naar overzicht