Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Wens naar Den Helder.

30 oktober 2018

Verslag: wensrit naar Den Helder op 27 oktober 2018.

De dochter van onze gasten had deze wens aangevraagd. Haar moeder was in Den Helder geboren en getogen en heeft na haar huwelijk nog 8 jaren daar gewoond. Haar zus en broer wonen er nu nog. De beide zussen hebben dagelijks telefonisch contact met elkaar maar hebben elkaar een aantal jaren niet meer gezien vanwege afnemende gezondheid en vervoersproblemen.
Zaterdag 27 oktober was het zover. De wensambulance stond iets nahalf negen voor “Het Woolde” in Hengelo waar mevrouw al enige jaren woont. Haar man was ook al aanwezig; beiden zeer blij met dit uitstapje.
De dochter had al aangegeven dat haar ouders ook nog graag even door Den helder willen rijden om nog plekken te zien met veel herinneringen zoals hun eerste huis, de vuurtoren en de dijk.
De reis verliep vlot en rond het middaguur stonden we bij de vuurtoren op de dijk. De weersvoorspellingen waren niet zo goed maar gelukkig viel dat erg mee; veel zon en een frisse wind.
Het echtpaar heeft erg genoten van alles wat ze onderweg en in Den Helder weer opnieuw zagen. Dit was duidelijk te zien op hun gezichten.
Na de “sightseeing” zijn we naar haar zus gereden waar de overige familie al bij de ingang van het appartement stond. Haar zus was niet op de hoogte van dit bezoek en toen iedereen geleidelijk binnen kwam werd de verbazing steeds groter en ze was totaal overrompeld dat haar zus in de rolstoel werd binnen gereden. De beide zussen hebben de hele middag naast elkaar gezeten en genoten van elkaars aanwezigheid.
De familie zorgde goed voor de inwendige mens.
In de vroege avond zijn we weer richting Twente gereden. Achterin de ambulance werd op de terugreis nog druk gepraat door het echtpaar ( volgend jaar 65 jaar getrouwd) over alle indrukken.
Rond half tien waren we weer terug bij “het Woolde” en namen we afscheid van blije en dankbare mensen. Het was weer een prachtige dag waar we opnieuw hebben ervaren dat een wens werkelijkheid werd.

 

 

 

Deel dit item

Terug naar overzicht