Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Verjaardag thuis vieren

28 maart 2019

Mijn gezin deelde deze wens met mij en hebben contact opgenomen met de wensambulance. Toen was het 5 maart en ik zou een dagje naar huis heen gaan, maar hoe ik zou gaan wist ik niet. De aanwezige verpleegkundige zei dat ik opgehaald zou worden door de clinic clown en met een helikopter vanuit Groningen naar Hengelo zou vliegen, wetend dat ik bang ben voor clowns en hoogtevrees heb. Toen was het al snel 10.30 uur en toen kwamen mijn helden voor vandaag, Marion en Hayke. Hayke zou ervoor zorgen dat ik veilig thuis zou komen en Marion was mijn verpleegkundige voor vandaag. Eenmaal aangekomen in de wensambulance, hingen er slingers in en een prettige sfeer om in te reizen. Hoe dichter ik bij huis kwam des te bijzonderder alles werd. Wanneer je 9 maanden je omgeving niet meer hebt kunnen verkennen, besef je opeens hoe bijzonder het is om de kerk, de winkelcentrum en de huizen in jouw omgeving te kunnen zien.
Toen ik thuis aankwam waren mijn familieleden er om mij op te vangen, wat was ik gelukkig! Zonder dat ik het wist waren er familieleden speciaal voor mij gekomen uit zuid-Duitsland. Tranen van geluk waren dat!
Ik had geen tijd om te rusten, want ik wilde er graag uit zien zoals de anderen mij kennen. Ik werd in de watten gelegd door een vriendin die mij heeft opgemaakt en daarna was het alweer tijd om een wens te doen en vervolgens mijn kaarsen uit te blazen. Het gevoel was erg gemengd. Er hing een sfeer van geluk en blijdschap, omdat de wens van mij en mijn familie echt is uitgekomen.
Mijn dag was nog niet voorbij, ik wilde nog graag naar de kerk toe. Zo gezegd zo gedaan! Niets is te gek als je een dag met de wensambulance weggaat. Samen ben ik met mijn familie naar de kerk gegaan en toen besefte ik mij weer hoe prachtig het is om in een kerk te mogen zijn.
Eenmaal terug thuis was het tijd om te eten. Bij ons worden bijzondere gelegenheden altijd gevierd met een barbecue, dus je raad al wel wat wij hebben gegeten vandaag. Wat is het heerlijk om een dag thuis te zitten en het eten van thuis weer te mogen proeven. De tijd ging zo snel en het besef van terug gaan naar het ziekenhuis werd steeds realistischer. Echter heeft deze dag mij zo geholpen om te beseffen waar ik zo hard voor werk de afgelopen 9 maanden en daarom wil ik de medewerking van de wensambulance van harte bedanken voor het waar maken van deze prachtige dag! Dit was een ervaring wat mijn dierbaren en ik nooit zullen vergeten!
Met vriendelijke groet,
Jennifer bilgic-cigri
Zus Daniëlla

Deel dit item

Terug naar overzicht