Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Reis naar Vierwoudstrekenmeer in Zwitserland

5 september 2018

Mw. R. is ernstig ziek. De wijkverpleegkundige heeft haar gevraagd, of er een plek is, waar zij graag nog eens naar toe zou willen. En ja, dat was Zwitserland. In het gebied rond het Vierwoudstrekenmeer. Zij heeft daar vroeger in het ziekenhuis van Schwyz gewerkt.

Op 6 augustus vanuit Almelo vertrokken we: Mw. R. en haar vriendin, Gerrit Jan de chauffeur en ik, Anja, verpleegkundige. Op naar Gersau, een plaats aan het meer, waar onze uitvalsbasis was. We werden hartelijk verwelkomd in het hotel en na een lekker diner hebben we de plannen voor de andere dagen gemaakt.

Dag 2 reden we eerst naar Schwyz. Een mooie tocht langs het meer. We zijn naar een groot winkelcentrum geweest, waar Mw. R. een blauw tafelkleed zocht in een speciale winkel. Dat hebben we niet gevonden. Wel leuk rondgekeken en lekker koffie gedronken.

Doorgereden naar Einsiedler om daar de kloosterkerk met de Zwarte Madonna te bewonderen.
We hebben daar, ieder met onze eigen gedachten, een kaarsje opgestoken. Mooi en zeer waardevol.
Op de terugweg hebben we in Brunnen bij de Italiaan gegeten.
Heel moe, maar voldaan ging Mw. R. haar bed in.

Dag 3 was een echte Zwitserland beleving. Gerrit Jan had thuis een prachtige rondrit over 3 passen uitgezocht: Furkapass- Grimselpass-Sustenpass. Mw heeft genoten. Het was een feest van herkenning. Hoewel…mw vond het heel jammer, dat er nog zo weinig sneeuw was. We konden er daardoor niet dichtbij genoeg komen. Op mooie uitzichtpunten zijn we gestopt om te genieten. Soms vanuit de auto: achterdeuren open, en ook vanaf de brancard, die we uit de auto haalden.

We kregen dikke duimen van voorbijgangers van allerlei nationaliteiten. Een Russische man, die al jaren in België woonde, sprak ons in het Frans aan en prees ons uitbundig, Hij wenste mw alle goeds toe. We zagen bergen met en zonder sneeuw, diepe dalen, prachtige uitzichten, kletterende waterstromen en vooral veel slingerwegen. Er is geen spuugbakje aan te pas gekomen. Daarom HULDE AAN DE CHAUFFEUR.

Dag 4 bezochten we eerst in Schwyz het hospitaal waar mw gewerkt heeft. Er was natuurlijk veel veranderd, maar de plek riep veel herinneringen op. Het huis, waar zij had gewoond, was niet meer te vinden. Er stond nu een hele grote flat in aanbouw op. Jammer, maar toch. Daarna ging de trip naar Lüzern, waar we als eerste de Kapelbrücke uit 1365 bezochten. Een houten brug van 204 meter over de rivier de Reuss. Prachtig versierd met geschilderde panelen. Daarna de eerste barokkerk van Zwitserland bezocht: De Jezuïetenkerk. En toen nog de Hofkirche, die wat soberder was. En natuurlijk hebben we door de Altstadt met z’n mooie gevels gedwaald. Tot slot hebben we nog wat gegeten.

Dag 5 was de dag van de terugreis. Op tijd opstaan. Iedereen in de kleren, spullen pakken en rijden maar. We hadden heel veel files en kwamen daardoor later dan gepland thuis.
Daar stonden de broer en schoonzus van mw ons al op te wachten, met bloemen. De wijkzuster, de initiatiefneemster van deze reis, arriveerde ook snel. We namen met een voldaan gevoel afscheid van elkaar.

Deze reis heeft veel gebracht. Hij heeft aan de verwachting van mw. voldaan. Ze heeft kunnen genieten. Veel herinneringen op kunnen halen. Het weer was fantastisch. En we konden het goed vinden met elkaar. Deze wens is werkelijkheid geworden.

Deel dit item

Terug naar overzicht