Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Met je gezin naar de Efteling ism Kans voor een Kind

28 maart 2019

De arts, die de diabetes van de oudste zoon begeleidt, heeft het voorstel gedaan om deze wens in te dienen. Wat mooi dat stichtingen elkaar zo kunnen versterken!

Maandag vertrokken we om 11.00 uur om de familie voor een kleine vakantie met twee overnachtingen naar de Efteling te brengen. De rit begon met onstuimige zware hagelbuien en windstoten op de snelweg bij Hengelo. Gelukkig werd het al snel beter en op het park hebben we nog maar een paar druppeltjes gehad.

s ’Middags stond het sprookjespark op het programma, maar vader en zoons hebben samen met onze verpleegkundige toch ook nog even een achtbaan gepakt. Even een voorproefje voor de volgende dag want op dinsdag zouden zij met z’n drieën naar de spannende attracties en bleef moeder in het hotel om rust te nemen.

Bij aankomst hebben we de brancard op het strandonderstel met dikke banden gezet. Met ook een extra matras kon “onze prinses op de erwt”, zoals ze zichzelf al snel noemde, comfortabel bijna het hele sprookjespark door. Op maar een paar plekken was de doorgang te krap om de draai te maken.

Voor de jongens was het heel bijzonder dat ze twee dagen vrij hadden van school, maar ook heel fijn dat er in deze periode bijna geen wachtrijen zijn.

De fotografe van Kans voor een kind heeft ons een deel van de middag gevolgd en een mooie reportage gemaakt. Met haar geweldige humor paste zij goed bij verschillende sprookjes en wist zij ons op een vrolijke manier vast te leggen.

Bij het pannenkoekenrestaurant kregen we een allerhartelijkste ontvangst. Ze wisten dat we zouden komen. Via een grote zijdeur werden we naar binnen geloodst en er was een tafel met ruime plek voor de brancard gereserveerd.

Tot slot gingen we naar de grote fonteinshow. Al snel werden we daar door het personeel geadviseerd naar een andere plek te gaan. Er was namelijk een speciaal terras met fantastisch uitzicht voor minder validen.

Bij de uitgang werd ons verteld dat we zonder parkeerkaart het terrein konden verlaten, “de parkeerwacht weet dat jullie er aan komen”.

Ook bij het hotel werd de familie hartelijk ontvangen. Na een emotioneel afscheid zijn we terug gereden naar Hengelo. We hebben samen enorm genoten van deze belevenis. De familie had een onvergetelijke dag, maar ook voor ons als vrijwilligers is het mooi om dit te kunnen doen!

Woensdag gaat er weer een ambulance naar Kaatsheuvel om ze op te halen.

Yvonne Groot Zevert en Roeland HinderdaelDeel dit item

Terug naar overzicht