Wensen

Wilt u een patiënt met een chronische of (pre)terminale ziekte een onvergetelijke dag laten beleven? Vraag dan snel een wens aan. Samen bekijken we hoe de wens optimaal kan worden ingevuld.

Wens inzenden

Verhalen

Elke wens heeft zijn eigen verhaal. Bent u benieuwd naar de wensverhalen van chronische of (pre)terminale patiënten en hun naasten? Lees dan snel verder.

Lees verhalen

Vrijwilliger

Meld u aan als vrijwilliger bij de Twentse Wens Ambulance om ernstig zieke mensen een onvergetelijke dag te laten beleven.

Word vrijwilliger

Doneren

Zonder uw hulp kunnen wij geen wensen in vervulling laten gaan. Word daarom donateur van de Twentse Wens Ambulance. Dankzij uw hulp worden wensen werkelijkheid.

Doneer nu

Actueel

De wens van Hans

13 oktober 2018.

Op, vrijdag 12 oktober 2018, hebben wij een wens gereden voor Hans. Twee weken geleden wist Hans nog niet eens dat hij ziek was. Hij ging naar t ziekenhuis en in plaats terug naar zijn veilige huis bij het Losserhof, ging hij zo snel achteruit dat hij vanuit het ziekenhuis verhuisde naar een hospice in Hengelo. Hij had maar eens wens: afscheid nemen van zijn groepsgenoten en de begeleiders van zijn groep. Binnen 24 uur was deze wens geregeld en werd een wens weer werkelijkheid.

Lees verder

Kortste rit. Maar wel een rit met veel voldoening!

10 oktober 2018.

Wij zijn vorige week 2 keer op en neer gereden naar Hardenberg, oftewel 4 maal 40 km en 4 x 37 minuten met 2 chauffeurs, om met een wensvrager 2 keer 700m en 2 maal 2 minuten te rijden. Maar wat een voldoening. Mevrouw, bedlegerig en dementerend had met haar verpleegafdeling een 3 daags kampeeruitje bij een zorgboerderij in de buurt. Haar “collega’s” konden allemaal in hun rolstoel vervoerd worden. Dus òf ze moest liggend vervoerd worden met de Twentse Wensambulance òf mevrouw kon niet mee. Toen we haar ophaalden om haar weg te brengen in gezelschap van haar zoon en blije twee kleindochters was ze niet zo aanspreekbaar. Echter, toen we haar weer ophaalden na 2 dagen keek ze echt vrolijk uit haar ogen. Nadat we haar samen met het verplegend personeel weer in haar eigen bedje hadden gelegd, vroeg ik of ze het leuk gevonden had. “Ja”, zei ze,”heel leuk” en ze lachte daarbij. Dat bedoel ik! -VAN WENS NAAR WERKELIJKHEID-

Lees verder

Wens naar Lourdes

6 oktober 2018.

Soms kom je mensen tegen waarvan je weet dat ze altijd een plekje in je hart zullen houden. Dat geldt voor mij als ik terug denk aan dit weekend met Annie, Auke, Froukje en Harm. Annie is ernstig ziek en wil graag met een deel van grote gezin naar Lourdes. Die wens had ze al langer, maar soms loopt het zo dat je niet langer kunt wachten. Vrijdag 23 februari om zes uur in de ochtend vertrekken we van Coevorden in één ruk (met de nodige pitstops) naar Lourdes. We hebben de kinderambulance bij ons, waar een heerlijk bed in staat zodat Annie tussendoor goed kan slapen. Tegen middernacht komen we aan in ons hotel en de volgende ochtend zitten we met z'n allen om half negen fris en fruitig aan ons Franse ontbijt. Annie heeft de planning rond en we gaan eerst naar een lokaal marktje en vervolgens naar de grot waar Bernadette juist die dag, 24 februari 1858, voor de 9e keer Maria zag. We steken kaarsen aan, lopen langs de grot waar Maria verscheen en ieder heeft zijn eigen gebed. Annie wil graag baden om vooral rust en vergiffenis te krijgen. In mijn beleving is ze één van de puurste mensen die ik ooit ontmoette, dus vraag me stilletjes af waarvoor deze vrouw vergiffenis nodig heeft. Haar man Auke bevestigd mijn vermoedens: 'Mijn vrouw heeft nog nooit een zonde begaan.....'Voor het bad moeten we nog even wachten en dan gaan we op pad naar een grote hobby van Annie: shoppen. Niet echt voor zichzelf, ze denkt vooral aan de ander. Voor de hele familie thuis wordt cadeautjes gekocht. Wat een energie draagt ze, ondanks haar ziek zijn, met zich mee.Froukje en ik begeleiden Annie naar het bad. Ze wordt ondergedompeld in het gewijde water en mag haar gebed opzeggen. De zuster aldaar ondersteunen het ritueel met zoveel liefde dat we allemaal ontroerd en onder de indruk zijn. Frouke en ik gaan niet in bad, maar met gewijde water mogen wij ons gezicht wassen en ondertussen bidt de zuster tot Maria voor ons.Als een ander mens komt Annie naar buiten. Ze voelt rust, verlichting en geluk. Op de terugweg naar het hotel geeft ze aan dat ze nog graag naar het kleine huisje van Bernadette wil. Dat vinden we en samen met Auke gaat ze er op de foto.Haar energie is enorm en 's avonds gaan we met z'n allen uit eten en zie ik haar genieten en stralen.Zondagochtend rijden we weer in alle vroegte naar huis. Annie: 'Het is prachtig geweest.... Mijn kinderen mogen leren dat ze niet meer moeten wachten op morgen. Voor je 't weet is het afgelopen. Als je iets wilt, moet je het nu doen.'

Lees verder

Radio interview

2 oktober 2018.

Afgelopen week 30 september 2018 heeft één van onze vrijwilligers een interview gegeven aan Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo Het interview is hier terug te luisteren onder het kopje: Kwartetten. http://www.radiohengelotv.nl/radiogemist/overzicht?radio_date=30-09-2018&radio_search=

Lees verder

Officiële opening nieuwe locatie Hengelo.

25 september 2018.

De Stichting Twentsewens Ambulance is verhuisd van Enschede naar Hengelo.Sedert de oprichting in 2007 was onze stichting gehuisvest op diverse locaties in Enschede.Na de brand in november 2017 zaten wij tijdelijk en voor nood aan de Getfertsingel te Enschede.Vanaf juli 2018 zitten wij op een locatie in Hengelo. Nu gehuurd en niet meer "opgejaagd" in afbraakpanden.Opening KrabbenboswegNatuurlijk zijn we zeer trots op onze nieuwe locatie.De ingebruikname hiervan zullen wij aanstaande vrijdag samen ons netwerk en vrijwilligers op bescheiden wijze vieren.

Lees verder

Het concert van André Rieu bijwonen

6 juli 2018.

Een hele bijzondere wens ging in vervulling! Net zoals alle mensen hebben chronisch zieke mensen ook wensen. De wens om nog eens naar een concert van André Rieu te gaan was bij mij een topper. Maar hoe kom ik daar en hoe houd ik het vol? We hebben van alles bedacht maar het ging niet lukken. Liggend vervoer, liggend naar het concert en liggend terug. Dan komen alle lieve mensen van de wensambulance in beeld.

Lees verder